Kohteet
Kyproksen Kakopetria-matkaopas

Kyproksen Kakopetria-matkaopas

Kakopetria on kylä, joka istuu Kargotis- ja Garillis-jokien välissä, hieman yli 30 mailin päässä Nikosiasta. Se on 667 metrin korkeudessa Solea-laakson korkein kylä.

Puhdas vuoristoilma ja aito ilmapiiri tekevät Kakopetriasta täydellisen määränpään rentouttavalle lomalle. Talvikuukausina Kakopetria on ihanteellinen tukikohta hiihtämiseen Olympus-vuorella Troodos-vuoristossa.

Koko vanha kaupunki on suojattu kansallinen muistomerkki, jossa on pieniä katuja, joita reunustavat vanhat kivitalot sekä historialliset kirkot ja rakennukset.

Tämä aito romanttinen vuoristokylä tarjoaa perinteisiä kauppoja, markkinoita ja hienoja kahviloita ja baareja, joissa tarjoillaan perinteisiä paikallisia ruokia ja paikallisia viinejä.

Alue on täynnä historiaa, jossa on monia muinaisia ​​luostareita ja bysanttilaisia ​​kirkkoja, mukaan lukien Kykkosin luostari, joka on yksi Kyproksen tunnetuimmista. Historiallisia vierailukohteita ovat Pafos, joka on maailmanperintökohde.

Limassolin lähellä olevat etelärannikon rannat ovat ihanteellisia rentoutumiseen, uimiseen ja vesiurheiluun. Rannikolla on myös erinomaisia ​​snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksia. Golfin pelaajille on useita golfkenttiä lyhyen ajomatkan päässä Kakopetriasta.

Ilmasto on täällä kuuma ja kuiva kesällä, mutta ei niin kuuma kuin lomakohteet rannikolla. Lämpötilat saavuttavat usein 30C, mutta viileä vuoristoilma tekee siitä miellyttävämmän ja vähemmän kostean kuin rannikkolomakohteissa.

Kevät ja syksy ovat parhaat ajat halvoille pakettilomille Kakopetriaan. Kevät näkee alueen räjähtävän kauniiden kukkien peittämällä vuorenrinteellä ja hedelmätarhojen puiden kukkii. Syksy on ihanteellinen kävelyyn ja patikointiin lämpimässä aurinkoisessa ilmastossa, jota alue nauttii vuodenajasta.

Vastaa